dinsdag 16 december 2014

Kerst ~ 2014 ~ bij Huys 50


 
Hij staat weer de Kerstboom.... in Huys 50
 
Elk jaar zeg ik dat het maar eens anders moet...geen boom maar iets anders maar dat gaat er hier niet in.
De boom wel, manlief is van KERST met het liefst kleur...veel kleur en ik dus niet.
Nu ben ik het meest thuis en ik word zo druk van al die takken en ballen en wat al niet meer en zeker van kleur dus dat is er dan ook niet...kleur ;-)
 
Ik heb 'm deze keer eens niet in een pot of mand gezet maar in een enorme oude scheepskatrol en dat staat toch mooi, vind ik dan hé
Ik hou van oud hout dus weer eens iets anders.
 
 
Verder zit er alleen maar wit en her en der iets oud roze in en dat past hier wel bij de rest.
En malief vind de boom toch elke keer weer mooi ook zonder veel.........Kleur.
 
 
In een prachtige stokoude Nepalese schenkschaal wat mos met een taupe kleur kaars
 
 
En elk jaar staan er glazen potten op tafel met gevulde chocolade kransjes en klokjes
En eentje met Kerstkoekjes.
 
 
Ze zijn ook zo leeg hoor dus bijvullen is meer regelmaat dan uitzondering.
Staan ze er niet en de jongens komen thuis dan kijken ze me aan zo van........ ??
Zo'n gevulde tafel vind ik gezellig waar dan met regelmaat een hand in een pot verdwijnt en je de inhoud langzaam ziet slinken ;-)
 

Wat staan de kruiken hier op deze foto trouwens stom achter elkaar, hihi die voor het raam staan nl ook takken in......maar goed ... ;-)
 
 
Kerst, elk jaar vind ik het toch eigenlijk een periode die wat mij betreft ook wel weer snel voorbij mag zijn, erg hé maar het is wel zo.
Vroeger had ik dat niet, ohnee daar keek ik echt naar uit, kon me helemaal laten gaan ook wat decoraties betreft maar nu mis ik gewoon teveel dierbaren en mis ik het heerlijke kneuterige Kerstgebeuren bij mijn schoonouders die er jammer genoeg niet meer zijn...............
 
De hele familie streek daar altijd neer, slapen op luchtbedden in de kamer met 5 man en de rest boven op zolder.... s'ochtends wakker worden door de geur van versgebakken croissantjes die mijn schoonvader dan door de schuifdeuren bij ons op de luchtbedjes in de kamer bracht.................
Schoonmoeder er achteraan met de vers gezette thee............ een eitje...
Ons hondje schuifelde midden in de nacht tussen ons door om eens te kijken of iedereen er nog was.....
 
De geuren van vers gemaakte soep waar de jongens altijd dol op waren en waar mijn soepie toch nog steeds niet tegenop kan ;-(
Het Kerstdinner achter in de bakkerij waar het houtkacheltje heerlijk brande want de woonkamer was daarvoor te klein dus werd de bakkerij in Kerstsfeer gebracht met veel KLEUR enzo....
 
Mijn ouders waren minder van het Kerstgebeuren dus daar gingen we s'middags altijd naar toe en dan was het ook heel gezellig.
Ze woonden piepklein dus dat ging niet met zoveel.
 
Dat was allemaal heel fijn en heel gezellig.... zelfs de jongens hebben het nog vaak over de Kerst bij Oma.
Nu doen we het hier op onze manier en maken we het gezellig, spelletjes doen, lekker eten, kaarsjes aan, herinneringen ophalen....
 
Hoe we het ook allemaal doen met de Kerst ik hoop dat onze en jullie kinderen en mischien kleinkinderen (ik ben nog lang niet zover) het later ook leuk gevonden hebben en er fijne herinneringen aan over houden.
 
Mischien iets minder uitbundig dan bij onze Opa's en Oma's maar toch....
 
 
Lieve groetjes
 
Dicky Marie
 
 
 
 
ps: er staat weer een prachtige Nepalese houten schaal op de verkoopblog.
meld je aan als volger op de verkoopblog om op de hoogte te blijven van de verkoop.
 
 
 

18 opmerkingen:

 1. Hoi Dicky Marie,
  Je hebt het duidelijk weer helemaal gezellig gemaakt, wat een fijne sfeer...
  Je boom is super mooi en staat geweldig in die scheepskatrol...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, dat je zulke mooie herinneringen aan vroegere kerstdagen hebt. Ze zijn het waard om te koesteren, maar de overleden dierbaren zouden het vast jammer vinden dat het kerstfeest voor jou niets meer voorstelt nu zij er niet meer zijn.
  Op jouw beurt kun jij voor jouw kinderen voor nieuwe warme herinneringen zorgen.

  Je hebt het prachtig versierd, de potten met koekjes zijn inderdaad erg handig als je hongerige knapen in huis hebt. Bovendien staan ze goed bij de rest.

  Fijne dagen, hartelijke groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je kerstversiering erg mooi DIcky Marie. Heel sfeervol. Wij gingen eerder altijd met de hele familie naar oma, kalkoen eten. Dat kan ik me nog herinneren. Nu komen mijn ouders en schoonouders en de rest van de familie naar ons of bij mijn zus. Ook heel gezellig. Zo hopen wij ook leuke herinneringen te maken voor onze kinderen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een mooie boom, mooi versierd en goed van formaat.

  Ik vind de kerst een gezellige tijd maar snap wel wat je bedoelt. In deze periode gaan je gedachten toch vaker uit naar hen die er niet meer zijn, maar zijn er ook zorgen over zieken om ons heen...waarbij je je dan afvraagt of en waarbij je hoopt dat het nieuwe jaar hen niet nog meer zorgen en verdriet gaat brengen. Het is maar goed dat we niet alles weten...

  Ik hoop dat je met die mooie herinneringen in je achterhoofd (en die heeft ook niet iedereen moet je maar denken) toch gaat genieten van de komende feestdagen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik moet zeggen dat je boom wel heel erg mooi is.
  En hier moet ik ook ieder jaar denken aan degene die niet meer onder ons zijn. Deze maand voelt dat toch altijd wat anders dan anders. Mijn familie word steeds kleiner, maar gelukkig heb ik mijn gezin nog.

  Hoop dat het dit jaar bij jou net zo gezellig is als het bij je schoonouders was. En vandaar dat jou man zo van Kerst houd natuurlijk.

  Fijne dagen
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vindt je boom wel heel mooi hoor!
  December...altijd zo'n maand waarbij we van alles en nog wat stilstaan...wordt altijd een beetje emotioneel in de laatste dagen van het jaar...weer een jaar om.
  Fijn dat je zulke mooie herinneringen hebt aan Kerstmis...
  Fijne Avond.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat mooi hoor in je scheepskatrol! Gezellige sfeer bij je en die gevulde potten, mmmm, ik doe het hier maar niet want daar blijf ik de hele dag van eten ;-)
  Fijne feestdagen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi je boom! Merk dat ik ook steeds minder kerst wil....word ook zo druk van de boom die hier nu staat.
  Verder vind ik het altijd wel een gezellige periode.

  Wens je fijne dagen

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige mooie boom en zo mooi in die bak .
  Het is heel gezellig bij jou .
  Wat een fijne herinneringen heb je ,het is zo fijn om daar aan terug te denken.
  Nog fijne dagen toegewenst
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat zijn mooie herinneringen die je hier opgeschreven hebt! Het is voorbij, maar er komen ook steeds weer nieuwe mooie momenten; laten we daar proberen van te genieten. Je hebt een gezellige sfeer aangebracht in je huis! Liefs en ook mooie dagen toegewenst, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie boom! Mijn mooiste kerstherinneringen heb ik toch wel aan de kerstfeesten bij opa en oma. Eerst op hun boerderij, later in hun bejaardenhuisje. Het paste net, maar zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die scheepskatrol is zo gaaf! Wat een goed idee, mijn man vind zo'n mand altijd zo afgezaagd dus ik denk dat ie hier wel voor te porren is haha! Je hebt een prachtige sfeer in je huis, geniet er van en koester je mooie herinneringen.
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kerstmis is toch vaak het feest van herinneringen...De glans gaat er soms door de jaren heen wat af, omdat er steeds meer mensen wegvallen (en sommigen die overblijven het niet meer de moeite vinden om zich dan nog in te zetten). Je ziet het vaak gebeuren als de ouders weg vallen, de lijm is weg, zeg maar...Bij ons ook...Ik heb het nog geprobeerd, maar de hele familie bij elkaar lukt niet meer. Jammer. Maar het is té belangrijk om het dan maar te laten, voor ónze kinderen. Dus zorgen wij zelf voor een zo mooi mogelijke kerst in huis, met veel sfeer en nieuwe tradities. Zodat later onze kinderen kunnen zeggen: 'vroeger was het altijd gezellig met kerst thuis"....En ik denk dat zo'n snoep/koekjespot een heel goed begin is...die zullen ze zeker heugen, hihi. Je hebt een prachtige boom en die katrol vind ik een super idee!
  Geniet van je mooie sfeer!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja.....ik denk dat de meeste mensen wel iets herkennen in je verhaal. Wanneer ik dit schrijf branden de tranen al weer achter mijn ogen. Het maakt zoveel heimwee los.....deze tijden.
  Heimwee naar vroeger, naar andere tijden, naar mensen die er niet meer zijn....
  Toch is het leven zo, en de herinneringen die voor jou belangrijk zijn en je leven mooier hebben gemaakt moet je ook weer zelf creeëren: tradities met je eigen gezin maken zodat die zich later ook de mooie feestdagen zullen herinneren. Dat is je eigen gezin ook waard!
  Ik mis ook nog steeds na 3 jaar mijn "ouderlijk" huis: daar waar we allemaal samen kwamen.
  Nu proberen we in deze tijd een moment te pakken waar we als broers en zus bij elkaar zijn, dat hoeft niet persé met de kerstdagen want nu komen we op 3 jan. bij elkaar.....als je maar zo'n moment maakt!
  Het gemis zal blijven, maar.....die mooie herinneringen pakt niemand je meer af. Geniet ook daar van!

  Ik wens je fijne feestdagen toe: maak er je eigen verhaal van!
  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie herinneringen om te koesteren, zoals jouw kinderen zich later vast die koekjespot zullen herinneren.. Mooi toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dank je wel voor je reactie op mijn blog Dicky Marie.
  Mooie sfeerplaatjes en je boom is gaaf zo in de scheepskatrol..
  Hier heeft de kerst een beetje zijn glans verloren, eerste kerstdag was de verjaardag van mijn vader die er helaas niet meer is....evengoed genieten we wel van deze dagen maar is eerste kerstdag een dag van extra voelen....
  Hele fijne dagen voor jou en je gezin.
  Lieve groet,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie post! Vol weemoed maar ook hele mooie en warme herinneringen.
  Zo hebben we allemaal onze gedachten zo richting kerst ...
  Ik vind het zo'n tijd van mixed emotions maar kan er ook enorm van genieten: zo gezellig.
  Lieve Dicky Marie, k wens je een hele sfeervolle kerst en alle goeds voor 2015
  Een warme knuffel komtie X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi, wat een gezellige blog heb je, ga je volgen hoor. Hoop dat je bij mij ook eens komt kijken (oale-huisjeweltevree.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen